Truck centrum M.A.N

Lokalita:
Autor:
Projekt:
Popis:

Rožňavská ul. – Bratislava
ateliér cakov-makara; Kalin Cakov, Emil Makara
2000, 2002 dostavba
Jedná sa o administratívno servisné centrum pre výrobcu úžitkových vozidiel M.A.N. . Samotný objekt truck centra pozostáva z dvoch dilatačných a funkčných celkov. Prvý objekt predstavuje administratívnu časť, druhý objekt je hala servisu, ktorá vytvára priestor aj pre dielne, sklady, technické zabezpečenie a sociálne priestory zamestnatncov.

Nosný systém administratívnej časti objektu je železobetónový monolitický skelet. Obvodový plášť je vytvorený železobetónovou monolitickou časťou skeletu, ktorá  súčasne tvorí nadokenný prievlak spodného podlažia a parapet horného podlažia. Železobetón je zateplený kontaktným zateplovacím systémom.

Nosný systém haly tvorí skelet so železobetónových stĺpov a pultových väzníkov. Prvky skeletu sú prefabrikované. Nosný systém medzistropu v časti haly je kombinovaný z monolitického skeletu a z murovaných nosných stien. Stropy v medzipodlaží sú železobetónové monolitické. Obvodový plášť haly je v soklovej časti železobetónový sendvič, v ostatnej ploche je ľahký kovový sendvič. 

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *